Alla inlägg den 16 april 2013

Av WhiteApril - 16 april 2013 15:02


Jag brukar säga att man kan bedöma Allsvenskan efter 3 omgångar. Man kan också säga att börjar det skit så fortsätter det så, börjar det bra så brukar det också fortsätta. Och med 3 omgångar bakom oss så gör jag följande förutsägelser:


  • Djurgården får det riktigt svårt, åker möjligen (förhoppningsvis ?) ur.
  • Mjällby är bättre än vad folk tror, spelar enkelt efter sina resurser, klarar sig kvar i år igen.
  • AIK blir årets flopp, förra året med i guldstriden ända in i det sista, i år blir de nedflyttningskandidat om de inte skärper sig.
  • Helsingborg tar inte guld. En guldkandidat släpper inte till Mjällby hemma på det sättet de gjorde nu sist.
  • Häcken och Elfsborg är tveksamma som guldkandidater. Gissar övre halvan men inte guld i år.
  • IFK Göteborg och Malmö gör upp om guldet. Gissar att IFK har ett litet försteg genom en äldre och erfarnare trupp där få sticker till sommaren. IFK har dessutom haft lätt mot Malmö. IFK:s defensiv verkar vara stabilare och kan man undvika skador så är det utslagsgivande, man brukar ju säga att defensiven vinner titlar.

Viktigt är också att man vinner de matcher man ska vinna; dvs matcherna mot sämre lag på hemmaplan. De som blir mästare vinner alla skitmatcher och sen vinner de några till.

Just nu har IFK en otroligt stabil backlinje som det är nästan omöjligt att komma förbi och gör man det så väntar en målvakt i sitt livs form där. Man hittar inte på några dumheter som man inte har spelarmaterial till utan spelar traditionellt 4-4-2. En stabil defensiv där spelarna sticker framåt som vindilar när man fått kontroll på bollen. Är det tråkigt? Jag vet inte, jag är rätt svag för kontringsfotboll.

Presentation

Skriver om internationell fotboll, främst tysk och svensk. Finns också på twitter: @123ingela

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards