Alla inlägg under oktober 2010

Av WhiteApril - 10 oktober 2010 17:48

  

Säsongens första snö har fallit i Lapplandsfjällen och Tornedalen skriver SvD. Åh fy fan!

Usch och fy! Visserligen tar det väl ett tag innan vi i södra Sverige drabbas och med lite tur så slipper vi väl helt och hållet. Usch, jag avskyr snö! Det är fint när man sitter inomhus och tittar ut..... Första dagen, sen börjar det töa och frysa, töa och frysa och blir till gråbrun is. Och man kan inte röra sig ute på gator och torg. Nej fy fanken!

Av WhiteApril - 9 oktober 2010 13:56

  

Bodström är på tapeten igen efter att ha rest till USA utan att ha sin ledighetsansökan beviljad och gjort så att Alliansen vann talmansomröstningen. Nåja, en vänsterpartist gick på toaletten och någon okänd på vänstersidan stödde också Alliansen. Nu har han i alla fall blivit petad från ordförandeposten i justitieutskottet. Kanske får han inte sin ledighetsansökan från riksdagen beviljad heller. Nåja, då har han mera tid för någon annan av sina många sysslor, författandet eller advokatyrket.

Av WhiteApril - 9 oktober 2010 13:51

  

Läser i Aftonbladet att gubbar är grinigare än andra och att brytpunkten för detta är 52 år. Man har undrsökt ett antal britter i olika åldrar och hur mycket de skrattar per dag. Ju äldre man blir ju mindre skrattar man och extra lite om man är man enligt undersökningen. Min erfarenhet är att detta inte är ålders eller könsbundet, grinig kan man vara i alla åldrar men pensionärer är nog lite grinigare och missnöjdare när jag tänker efter. Varför man valt brytpunkten 52 framgår inte.

Av WhiteApril - 8 oktober 2010 07:55

  

Svenska folkets köpglädje tilltar, allt enligt SvD. Jag såg en kommentar om att det är ju egentligen inte glädje utan desperation. Desperat fyller man sitt liv med prylar när man inte kan fylla det med annat. Prylar, resor, hus och renoveringar att skryta med.

En sak är sak är säker så länge shoppandet ökar så är det ingen ekonomisk kris i Sverige. Får se om julhandeln ökar i år igen. Har länge misstänkt att det är fejkade siffror för att hypa detaljhandeln.

Av WhiteApril - 7 oktober 2010 08:26

   Alla de här terroristvarningarna är så allmänna så man vet inte vad man ska göra. Nu senast varnar fransmännen för att åka till London, se DN. Och vad ska man göra? Är det verkligen en terroristattack på gång så märker man inget förrän det smäller. Det är ju det som är terroristens specialitet, att smälta in till det är dags. Och sen är det ju alltid farligare i en storstad än på landet och farligare i de flesta andra länder än i Sverige även av andra skäl; Brottslighet, trafik m.m

Och man kan ju inte sitta på sin kammare hela livet.

Av WhiteApril - 4 oktober 2010 08:46

 


Alltfler pensionärer vill jobba efter 65 säger DN.  Nåja, har hört att den verkliga pensionsåldern ligger runt 60 år. Stora grupper inom industrin och vården orkar inte arbeta ens till 65, än mindre fortsätta till 67-69. Det är i regel en priviligierad grupp högre tjänstemän som gör det här på sina egna villkor och kommer och går som de vill med långa semestrar och korta dagar. Det finns sådana på min arbetsplats också. Så länge många inte orkar till 65 så finns det ingen anledning att höja utan istället ge alla praktisk möjlighet att fortsätta.

En stor anledning till att många fortsätter att arbeta är den stora hagalenskapen hos många i Sverige. Man uppskattar inte den fria tiden utan vill hellre ha pengarna. Och då släpper man ju inte fram ungdomar heller!

Presentation

Skriver om internationell fotboll, främst tysk och svensk. Finns också på twitter: @123ingela

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards